Danmarks Nationalbank ruller nye pengesedler ud for at bekæmpe falskneri

Foto: Syddjurs kommune.
dato

Nye pengesedler på vej – Ældre pengesedler ugyldige fra 2025

Den Danmarks Nationalbank har annonceret, at nye pengesedler forventes introduceret fra 2028 til 2029. Dette skridt tages for at bekæmpe falskneri og for at følge med i den teknologiske udvikling. Samtidig reflekterer ændringen overgangen til et samfund, hvor kontanter spiller en mindre rolle.

I forbindelse med introduktionen af nye pengesedler, vil sedler fra serier ældre end 2009-serien samt 1000-kronesedlen fra den nuværende serie blive ugyldiggjort efter 31. maj 2025. For at se en liste over hvilke sedler dette gælder, kan man besøge Nationalbankens hjemmeside.

Trods ugyldiggørelsen af visse sedler vil resten af de pengesedler, der er udstedt i 2009-serien, fortsat være gyldige efter denne dato, undtagen 1000-kronesedlen. Yderligere oplysninger om gyldige sedler findes ligeledes på Nationalbankens hjemmeside.

For de, der stadig er i besiddelse af de snart ugyldige sedler, er der forskellige måder at håndtere dem på. Indtil ugyldiggørelsesdatoen kan disse sedler bruges i butikker, indløses i kontantautomater eller indbetales direkte på ens konto i banken.

Nationalbanken har gjort en indsats for at gøre information om de nye sedler og overgangsfasen tilgængelig for alle. Detaljeret vejledning og yderligere ressourcer kan findes på bankens officielle hjemmeside.

https://www.syddjurs.dk/da/nyheder/har-du-penge-gemt-i-madrassen/

Kilde: Syddjurs Kommune