Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til videnskaben med opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. I dette foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, fortælle om deres arbejde med forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning.
Spændende indblik i ølproduktion og klimatolerante fødevarerForedraget vil give deltagerne indsigt i, hvordan maltning af byg kan skabe forskellige smagsprofiler i øl, samt udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl. Derudover vil der være fokus på ny teknologi inden for klimatolerante fødevarer og hvordan fortidens planter kan hjælpe nutidens forskning.
Smagsprøver og mere informationUnder foredraget serveres små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som vil blive gennemgået i løbet af arrangementet. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Molsværket, Lyngevej 18, 8420 Knebel
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.
Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her