Hornslet forbereder sig på indvielsen af nyt kulturhus med bibliotek som kulturel hovedpulsåre

Foto: Syddjurs kommune.
dato

Hornslet Bibliotek rykker ind i fremtidens kulturhus

Syddjurs Byråd har taget en visionær beslutning om at flytte biblioteket i Hornslet til et spritnyt kulturhus, som vil blive et pulserende centrum for kultur- og fritidsaktiviteter. Denne flytning markerer begyndelsen på en ny æra for Hornslet, hvor biblioteket kommer til at dele adresse med en række andre kulturelle tilbud såsom biograf, kulturskole, musik- og teateraktiviteter, borgerservice og foreningsaktiviteter.

Finansieringen af det ambitiøse projekt er allerede på plads, med betydelige bidrag fra Nordea-Fonden på 30 millioner kroner, en statslig forsøgsordning på 6,3 millioner kroner og Syddjurs Kommunes egen investering på cirka 30 millioner kroner. Dette underbygger den brede opbakning og troen på projektets positive indvirkning på lokalsamfundet.

Foreningen Kulturgrunden, der allerede driver byens biograf, bliver nærmeste nabo til det nye kulturhus. Dette understreger ønsket om en stærk kulturel synergi samt at skabe et dynamisk og inkluderende kulturknudepunkt. Biblioteket, der i øjeblikket har til huse i Tinghuset på Tingvej, antager en central rolle i det nye kulturhus projekt, hvor det forventes at bidrage til et levende og aktivt hus med tusindvis af daglige besøgende.

Beslutningen om flytningen blev taget den 20. marts 2024 og var et resultat af en grundig dialog med kulturhusets styregruppe samt eksperter fra både Lokale og Anlægsfonden og Nordea-Fonden. Heine Skovbak Iversen, formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, har udtrykt stor entusiasme for projektet, som signalerer en stærk tro på bibliotekets evne til at fungere som et bærende element i det kommende kulturhus.

Med over 50.000 enkeltbesøg i 2022 vil Hornslet Bibliotek uden tvivl spille en nøglerolle i at drive trafik og aktivitet til det nye kulturhus, hvor de forventes at stå for næsten 40 % af de samlede besøg.

Projektets tidsplan er allerede fastlagt med projektmodning i første halvår af 2024, efterfulgt af en EU-projektkonkurrence i andet halvdel af året. Yderligere fundraising vil blive gennemført i første halvdel af 2025, og byggeprocessen er planlagt til at begynde i starten af 2027 med en forventet indvielse i slutningen af 2028. Dette ambitiøse tidsplan afspejler alle involverede parters dedikation til at realisere visionen om et kulturhus, der både beriger og samler Hornslet og omegns borgere.

https://www.syddjurs.dk/da/nyheder/biblioteket-i-hornslet-flytter-til-det-kommende-kulturhus-597503129811437/

Kilde: Syddjurs Kommune