Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Knebel - tirsdag den 2. marts

Kilde: Østjyllands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Knebel er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.30 en 26-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for besiddelse af minimum 2,6 kilo kokain med henblik på videreoverdragelse. Desuden sigtes han for medvirken til et biltyveri begået natten til mandag. 

Den 26-årige blev anholdt mandag på en adresse i det sydlige Aarhus, hvor politiet under en ransagning fandt kokainen, en del tusinde kroner i kontanter og nøglen til den stjålne bil. 

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen p.t. 

**  

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 11.00 en 40-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for overtrædelse af knivloven ved at have været i besiddelse af en springkniv, da han mandag middag befandt sig Nåleparken på Kalkværksvej i Aarhus. Desuden sigtes han for besiddelse af en mindre mængde heroin. 

Det var betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje, der mandag anholdt den 40-årige og fandt kniven i hans lomme. Han har flere verserende sager om lignende forhold, og han fremstilles derfor i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. 

 

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 13.00 en 35-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for voldtægt begået mod en 33-årig kvinde natten til den 1. marts på hans bopæl i Randers. 

Den 35-årige blev anholdt mandag – nogle timer efter anmeldelsen. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Brand i lejlighed: P-vagt evakuerede beboere i opgang

En årvågen parkeringsvagt på job reagerede hurtigt, da han omkring kl. 13.53, så røg komme ud fra en lejlighed på fjerde sal i Vestergade i Aarhus C. P-vagten, der tidligere har været deltidsbrandmand, tog fat i nogle forbipasserende på gaden og fik dem til at ringe 112, hvorefter han løb ind i opgangen og begyndte at få folk ud fra deres lejligheder. 

Han nåede næsten at evakuere samtlige beboere, før brandvæsnet kom frem og tog over. Omkring kl. 14.15 var branden slukket. Der var sket omfattende skader på lejligheden, men ingen personer kom umiddelbart noget til – heller ikke p-vagten, der var en tur på skadestuen til tjek. 

Den unge kvinde, der bor i lejligheden, forklarede, at branden formentligt var opstået, fordi hun havde efterladt et par tændte fyrfadslys og en ulmende cigaret i lejligheden, mens hun var på en lille tur. 

Hun blev derfor sigtet efter beredskabsloven ved at have være uforsigtig med ild. 

**

 

Forsøgte flere gange at stikke af fra politiet – men forgæves

Mandag kl. 23.55 blev en patrulje ved Spanien i Aarhus opmærksom på en knallert, der kom kørende uden lys på og på fortovet i retning mod midtbyen. Patruljen vendte rundt, aktiverede udrykningen og signalerede til føreren af knallerten, at han skulle standse. Det havde han dog ingen intentioner om, og han drejede i stedet ned mod Kalkværksvej, hvor patruljebilen ikke kunne køre efter. 

Den ene af betjentene steg derfor ud og eftersatte knallerten til fods, mens makkeren orienterede øvrige patruljer i byen om eftersættelsen. Knallerten kørte relativt langsomt, og betjenten, der løb bagefter, råbte flere gange til føreren, at han skulle standse. Han fortsatte dog rundt om Filmbyen og videre i retning mod Europaplads, hvorefter betjenten mistede ham af syne. 

En anden patruljen var dog i mellemtiden kommet til stedet, og fik øje på knallerten, da den kørte ud i krydset ved Værkmestergade/Spanien. Da knallertføreren så patruljen, forsøgte han at lave et skarpt venstresving, hvilket dog resulterede i, at han mistede herredømmet over knallerten og styrtede midt i krydset. 

Den ene af betjentene steg ud af bilen og løb hen mod knallertføreren, der igen fik besked på at blive, hvor han var. Det havde han dog fortsat ingen intentioner om, så han rejste sig hurtigt op og løb i retning mod Filmbyen. Betjenten var dog hurtigere og fik kort efter indhentet manden, der blev anholdt. 

Den 26-årige mand virkede påvirket af narkotika og blev derfor sigtet for narkokørsel. Han er desuden foreløbigt blevet sigtet for kørsel uden førerret og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. 

**

Gemte stoffer og våben i bilen

En 19-årig mand påkaldte sig mandag kl. 17.50 en patruljes opmærksomhed, da han skyndte sig at bakke om bag en lastbil, idet han så politibilen køre forbi den p-plads på Sintrupvej i Brabrand, hvor han holdt i sin bil. 

Patruljen tog kontakt til manden, og da det lugtede af hash i bilen, besluttede betjentene at ransage den. 

På passagersædet lå en kniv og gemt i hulrum bag panelet i instrumentbrættet, lå der endnu en kniv, en pose med skunk, en peberspray, og nogle tusinde kroner i kontanter. 

Stoffer, våben og kontanter blev beslaglagt, og den 19-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg og overtrædelse af kniv- og våbenloven. 
 

** 

 

Motorcyklist forsøgte at stikke af – fik adskillige sigtelser

En patrulje opdagede natten til mandag omkring kl. 2.20 en motorcyklist, som kørte uden lys og over for rødt i et kryds på Silkeborgvej i Åbyhøj. 

Selv om patruljen satte blinkene i gang og flere gav tegn til motorcyklisten om at standse, fortsatte han sin kørsel i høj fart. På Carl Blochs Gade kørte han op på cykelstien og gennem nogle bomme for at undgå politiet, men lidt længere fremme var han igen ude på vejen, og da patruljebilen var tæt på ham, ramte han i dens sidespejl og væltede. 

Han skyndte sig på benene og gjorde antræk til at flygte til fods, men blev standset af betjentene, der var nået frem. Selvom han gjorde kraftigt modstand under anholdelsen, lykkedes det patruljen at anholde ham og lægge ham i håndjern. 

Den 35-årige motorcyklist virkede påvirket af alkohol eller stoffer, og det viste sig, at motorcyklen var afmeldt, at den 35-årige frakendt kørekortet. 

Han endte med at blive sigtet for sprit- og narkokørsel, kørsel uden førerret, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for en række færdselsforseelser.  

**

 

Brand i lejlighed i Randers

Politi og brandvæsen rykkede mandag kl. 8.27 ud til en brand i en lejlighed på Ved Byskellet i Randers NV. Den mand, der bor i lejligheden, var kommet ud, og resten af beboerne i opgangen blev evakueret.  Ingen kom umiddelbart noget til. 

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, som forårsagede en del røg og store skader på lejligheden. Ilden nåede dog ikke at brede sig til de andre lejligheder. 

Det er endnu uvist, hvordan branden opstod, og der skal foretages yderligere undersøgelser for at fastslå brandårsagen. 

**

 

Smed skunk og cigaret på gaden

En patrulje standsede mandag kl. 21.09 en bil med tre mænd, som kørte rundt på Nydamsvej i Aarhus N. Da bilen holdt ind til siden, så betjentene, hvordan den ene passager smed et par små poser ud af vinduet. 

Poserne viste sig at indeholde en mindre mængde skunk, og en 17-årig ung mand blev sigtet for at have været i besiddelse af de euforiserende stoffer. Mens betjentene stod og afhørte den 17-årige, smed han sin tændte cigaret ned på jorden. Han blev gentagne gange bedt om at samle op efter sig, men det nægtede han, og blev i stedet aggressiv og råbte af betjentene. 

Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden og for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven ved at smide cigaretskoddet i naturen. 

Under anholdelsen gjorde den 17-årige kraftigt modstand, hvilket gav ham en sigtelse for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 6.46 skete der et færdselsuheld på Herningmotorvejen ved Harlev. En 19-årig mand mistede kontrollen over sin motorcykel, væltede om på siden og gled ud i nødsporet. Han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Mandag kl. 7.41 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Strandallé/Solbakken i Risskov. En 43-årig mandlig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 59-årig kvindelig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 8.20 skete der et færdselsuheld i krydset Dirch Passers Gade/Søren Frichs Vej i Aarhus C. En lastbilchauffør bakkede ind i en lysregulering i krydset, så lyssignalerne gik ud. Han kørte efterfølgende fra stedet. Østjyllands Politi har en formodning om, hvem chaufføren er og vil nu kontakte ham. 

Mandag kl. 16.03 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Sabrovej i Tilst. En 20-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 70-årig kvinde. Kvindens bil blev skubbet ud i grøften, men hverken hun eller den 20-årige kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Mandag kl. 17.15 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Østergade i Aarhus C. Da han havde en mindre mængde hash på sig, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Mandag kl. 17.53 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Tjærbyvej i Randers NØ. 

Mandag kl. 18.25 blev en 28-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Viborgvej i Hasle. 

Mandag omkring kl. 18.45 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Randers SØ. En 73-årig mand mistede kontrollen over sin bil og kørte i grøften. Da politiet fik mistanke om, at manden var påvirket af alkohol, blev han anholdt og sigtet for spritkørsel.   

Natten til mandag kl. 00.07 skete der et færdselsuheld på Asgilhøjevej i Knebel. En 17-årig ung mand mistede kontrollen over sin knallert og ramte ind i en kantpæl og en flagstand. Han kom lettere til skade og blev kørt på skadestuen. 

Natten til mandag kl. 2.15 blev en 31-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Fuglesangs Allé i Aarhus V. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Snogebæksvej i Aarhus V begået mellem fredag d. 26/2 kl. 12.00 og mandag d. 1/3 kl. 10.30
På Nørrebrogade i Randers NØ begået mandag d. 1/3 mellem kl. 10.00 og kl. 12.30
På Ølstedvej i Ølsted ved Trige begået mandag d. 1/3 mellem kl. 8.50 og kl. 14.00
På Istedgade i Aarhus begået mellem søndag d. 28/2 kl. 23.30 og mandag d. 1/3 kl. 8.00
På Marstrandsgade i Aarhus C begået mellem søndag d. 21/2 kl. 10.00 og onsdag d. 24/2 kl. 14.00

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Flere artikler